Παναθηναϊκός: Αυτός θα είναι ο ρόλος του Φράνκο Μπαλντίνι Ημερομηνία:
Σήμερα 25/9/2025, 14:12 - Εμφανίσεις: 28
Το όνομα του Φράνκο Μπαλντίνι είναι γνωστό στους μεγαλύτερους σε ηλικία φιλάθλους.
Ένας μέτριος Ιταλός αμυντικός στα νιάτα του, με επιτυχημένη καριέρα ως παράγοντας στη συνέχεια.
Ο 65χρονος σήμερα Μπαλντίνι συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο με τη Ρόμα και με την οικογένεια Σένσι.
Καθώς και με τον Φάμπιο Καπέλο, με τον οποίο συνεργάστηκε εκτός από τη Ρώμη, στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Εθνική Αγγλίας, εκεί ως βοηθός προπονητή.
Επιπλέον, ο Μπαλντίνι δούλεψε στην Τότεναμ ως τεχνικός διευθυντής, με παραπλήσιες αρμοδιότητες με εκείνες που είχε στην Ιταλία και στην Ισπανία.
Ο άνθρωπος που προαλείφεται για εξωδιοικητικός σύμβουλος του Γιάννη Αλαφούζου, εδώ και μία δεκαετία έχει εγκαταλείψει το μοντέλο του παραδοσιακού ποδοσφαιρικού παράγοντα.
Από τις 3 Ιουλίου του 2016, όταν και έλυσε το συμβόλαιο του με την Τότεναμ, ο Ιταλός έχει αναπτύξει διαφορετικού είδους δραστηριότητες.
Για λίγους μήνες ο Μπαλντίνι συνεργάστηκε τη Μαρσέιγ ως εξωτερικός σύμβουλος, χωρίς να αναλάβει συγκεκριμένο πόστο στη διοίκηση.
Η παραμονή του στη Μασσαλία διήρκεσε λίγους μήνες, αφού στο Βελοντρόμ δεν είναι εύκολο να στεριώσει κάποιος και όλα αλλάζουν ταχύτατα.
Κατόπον, ο Μπαλντίνι επέστρεψε για τρίτη φορά στη Ρώμη, για να βοηθήσει τη Ροζέλα Σένσι στο κουμάντο της Ρόμα, που κλυδωνιζόταν μετά το θάνατο του πατέρα της, Φράνκο Σένσι.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι εταιρίες του Μπαλντίνι Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έλαβε επίσημο τίτλο, παρά μόνο του εξωτερικού συνεργάτη σε θέματα επικοινωνίας, χορηγιών και επικοινωνίας.
Ο Μπαλντίνι εμφανιζόταν όλο και λιγότερο στο Ολίμπικο από το 2018 και μετά, για να πάψει τελείως από το 2020, όταν και συντελέστηκε η μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την οριστική αποχώρηση της οικογένειας Σένσι.
Παράλληλα με τη Ρόμα, ο Μπαλντίνι ίδρυσε την εταιρία «IC20 Ltd», που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικές ομάδες.
Επιπλέον, ο 65χρονος βετεράνος άσος εντάχτηκε φέτος στο τριμελέ...